Dynniq toteutti Nelostien uuden sillan älyvalaistuksen

Julkaisuaika:18-02-2020

Dynniq suunnitteli ja toteutti kaikkiaan yli 300 valaisimen laajuisen kokonaisuuden valtatie 4:n perusparannuksen yhteydessä Jyväskylän pohjoispuolella. Kolme vuotta kestänyt Nelostien uudistushanke Äänekosken ympäristössä valmistui tammikuussa 2020. 

Projektin valaistuskohteista merkittävin on WhiteNight Lightingin suunnittelema ja Dynniqin asentama Tärttämäen sillan valaistus. Kotakennään salmen ylittävän 200 metriä pitkä silta Äänekoskella oli projektin merkittävin yksittäinen rakennuskohde. Tärttämäen sillan DMX-ohjattu erityisvalaistus toteutettiin Philips ColorReach Powercore, Lumenpulse Lumenbeam ja Meyer Nightspot GOBO -valaisimilla.

Sillan valaistus viimeisteltiin tammikuussa 2020 ja asiakas oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Näyttävä valaistus on saanut paljon positiivista palautetta myös paikallisesti. 

Nelostietä uudistettiin projektin kuluessa sekä Äänekosken etelä- että pohjoispuolella. Valtatie 4:ää muutettiin kolmen kilometrin matkalla 2 + 2 kaistaiseksi ja muilla osuuksilla keskikaiteelliseksi 1 + 2 ja 1 + 1 kaistaiseksi tieksi. Hankkeeseen kuului uusien siltojen lisäksi myös lukuisia eritasoliittymiä. 

Dynniq oli vastuussa perushankkeen sähkösuunnittelusta, projektinhallinnasta, materiaalien toimittamisesta ja asennuksesta. Asennuksia oli tekemässä sekä Dynniqin omia sähköasentajia että luotettavia pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita. Tieprojektin pääurakoitsija on GRK Infra Oy.

Jyväskylän pohjoispuolisilla liikenneväylillä on tehty viime vuosina laajoja perusparannuksia Metsä Groupin uuden biotuotetehtaan lisättyä entisestään raskasta liikennettä Äänekoskelle. Vuonna 2017 alkanut ja tammikuussa 2020 päättynyt Nelostien uudistus Äänekoskella oli yksi väylien parannushankkeen mittavimmista projekteista.

Nelostien valaistustu Tärttämäen silta Äänekoskella

Kuvat ja video: WhiteNight Lighting

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.