Dynniq urakoi valaistuksen ja telematiikan Kehä III:n remontissa

Julkaisuaika:26-04-2021

Kehä III

Kehä III:n parannushanke on työn alla Askiston kohdalla sekä Vantaankosken ja Pakkalan välillä. Dynniq hoitaa urakassa valaistuksen ja telematiikan.

Kehä III:lla alkoi maaliskuussa 2021 laaja parannushanke, jossa tehdään töitä Espoon ja Vantaan rajalta Vihdintielle saakka noin 2,5 kilometrin matkalla ja kolmen kilometrin tieosuudella Vantaankosken ja Pakkalan välillä. Hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2023 loppuun mennessä. 

Dynniq hoitaa hankkeessa valaisimet ja telematiikan kumppaninaan hankkeen pääurakoitsija, GRK Infra. 

”Yhteistyö Dynniqin kanssa sujuu hyvin, meillä on noin 10 vuoden mittainen yhteistyö takanamme”, toteaa työpäällikkö Teemu Palosaari GRK Infrasta.

GRK rakentaa hankkeessa lisäkaistat Vantaankosken ja Pakkalan välille, ja Askistoon tulee eritasoliittymä ja uusi rinnakkaistie. Hankkeeseen sisältyy myös tien pohjarakenteen kunnostustöitä sekä siltakorjauksia: Vihdintien kaksi siltaa uusitaan, ja lisäksi rakennetaan kahdeksan uutta siltaa. Koko hankealueella parannetaan joukkoliikenteen pysäkkijärjestelyjä sekä kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä. 

Myyntijohtaja Ismo Heikola Dynniqistä kertoo, että Kehä III:n hanke on yhtiölle merkittävä. 

Dynniq uusii hankkeessa Askiston kohdan valaistuksen, ja muualla siirretään vanhoja valaistuksia, kun tietä levennetään. Askistoon valitaan tilaajan hyväksymät modernit, energiaa säästävät ja tehokkaat led-valaisimet”, Heikola toteaa.

Kehä III

Telematiikka tuo turvallisuutta Kehä III:lle

Telematiikan osalta runkokuitu pitää uusia koko välillä, ja laitteet pitää asentaa uudelleen tien levennysten takia. 

”Telematiikkalaitteita siirretään, kaapeloidaan ja kytketään uudelleen Askistossa sekä Vantaankosken ja Pakkalan välillä. Samalla siirretään myös paria poliisikameraa uusiin paikkoihin, muutaman metrin säteellä”, Heikola toteaa.

Telematiikan eli liikenteenhallinta- ja turvajärjestelmien avulla kerätään tietoa liikenneviranomaisten käyttöön. Tieto voi liittyä tien käyttöön ja kuntoon, säätilaan tai onnettomuuksiin. Sitä hyödynnetään reaaliaikaisessa seurannassa ja ohjauksessa, kuten onnettomuus- ja ruuhkatiedotteissa ja kiertotieopastuksissa.

Työmaa lähellä uutta toimitilaa

Uusi työmaa on lähellä Dynniqin uutta konttoria, joka sijaitsee Tuupakantie 3:ssa Vantaalla. Konttori otettiin käyttöön huhtikuussa 2021, ja siellä on toimistotilojen lisäksi varastotiloja.

Kehä III on osa kansainvälistä E18-tietä, joka yhdistää Etelä-Suomen kaupungit, satamat sekä lentoasemat. Se on myös on tärkeä väylä pääkaupunkiseudun poikittaisliikenteelle. Vantaankosken ja Pakkalan väli on Kehä III:n vilkkaimmin liikennöity osuus: siellä liikkuu jopa noin 76 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Liikennemäärän on ennustettu kasvavan lähes 89 000 ajoneuvoon vuorokaudessa vuoteen 2030 mennessä. Askiston kohdalla liikennemäärä on hieman alle 48 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Hankkeesta vastaa Väylävirasto, ja sen kustannusarvio on 38,5 miljoonaa euroa.

(Kartat: Väylävirasto)