Älykäs liikkuminen

Turvallinen ja sujuva liikenne, pienemmät hiilidioksidipäästöt, parempi ilman laatu.

Kaupunkien kasvu vaikuttaa tapaamme liikkua, elämänlaatuun, palvelujen saavutettavuuteen ja turvallisuuteen. Liikenteen lisääntyessä liikennevirtoja on hallittava ja seurattava tehokkaammin. Älykäs liikkuminen – Smart Mobility – tarjoaa uusia mahdollisuuksia ja sovelluksia, joiden avulla liikennevirrat ovat turvallisia ja tehokkaita, mutta samalla voidaan minimoida CO2-päästöt ja parantaa ilmanlaatua.

Linkitetyt liikkujat

Älykkäällä tekniikalla voimme yhdistää tienkäyttäjät tien varrella olevaan infrastruktuuriin ja tietojärjestelmiin. Ajoneuvoista saatavan tiedon avulla tienkäyttäjät voivat tehdä parempia päätöksiä. Yksityisyyden turva ei vaarannu, sillä tietoa kerätään ja käsitellään täysin anonyymisti.

Tienkäyttäjiltä saatavan informaation kuten ajoneuvojen sijaintietojen avulla liikennesovellukset voivat ohjata liikennettä tehokkaammin ja ennalta määriteltyjen liikennepoliittisten tavoitteiden mukaisesti. Yhteistoiminnallisella teknologialla on yhä tärkeämpi rooli kun liitettyjen ajoneuvojen kanssa vaihdetaan viestejä nopeudesta, varoituksista, punaisten ja vihreiden liikennevalojen ajastuksesta, etuisuuksista valoristeyksissä jne.

Älykkäiden liikkumisratkaisujen ekosysteemiä varten olemme luoneet Dynniq FlowSense -palvelualustan, joka tukee erilaisia ​​sekä julkisen että yksityisen sektorin liikkumispalveluja. Kokemuksemme infrastruktuuri- ja ohjelmistotuotteista, roolimme eurooppalaisissa tutkimusohjelmissa, kuten C-Mobile, MAVEN ja Transaid, sekä osallistumisemme Talking Traffic -kumppanuuteen tekevät FlowSense-arkkitehtuurista vankan pohjan kestävälle, turvalliselle ja älykkäälle kaupunkiliikenteelle.

Haluatko lisää tietoa älykkäästä liikenteestä?

Vankka pohja kestävälle, turvalliselle ja älykkäälle kaupunkiliikenteelle:

 • Laaja kokemus kriittisen infrastruktuurin rakentamisesta ja ylläpidosta sekä ohjelmistoista
 • Mukana eurooppalaisissa liikenteen tutkimusohjelmissa, kuten C-Mobile, MAVEN ja Transaid
 • Mukana Talking Traffic -yhteistyössä kehittämässä älykkään liikenne-ekosysteemin viestintäteknologiaa

FlowSense-palveluarkkitehtuuri

FlowSense-palveluarkkitehtuurimme yhdistää tie- ja katuliikenteen järjestelmät FlowSense-pilvipalvelualustaan. Mobiiliverkkojen kautta erilaisille tienkäyttäjille voidaan tarjota heille tärkeitä ​​C-ITS-palveluja, kuten etuisuuksia liikennevaloissa. Kaupunkiliikenteessä älykäs liikenteenohjausjärjestelmä FlowNode ja innovatiivinen ohjelmistoalusta ImFlow yhdistyvät pilvipalveluihin RoadSide ITS -tukiasemien (RIS) tai hybridi-RIS-järjestelmän kautta. Hybridi-RIS on tienvarsiyksikkö (Road Side Unit, RSU), joka mahdollistaa ITS-G5 Wifi 802.11p -yhteydet suoraan lähialueella liikkuvien ajoneuvojen kanssa. Tienkäyttäjät voivat käyttää palveluita, kuten GreenFlow-sovelluksiamme, mobiililaitteiden tai autoihin kiinteästi asennettujen sovellusten kautta. Tarjoamme ohjelmistokehityspaketin (SDK) sovelluskehityksen yksinkertaistamiseksi. ITS-G5-järjestelmiä varten Dynniqillä on tarjolla ajoneuvoihin asennettavia laitteita (OBU), jotka käyttävät GreenFlow-sovellusta visuaalisena käyttöliittymänä.

Edut

 • Liikennevalot mahdollistavat hälytysajoneuvojen nopeamman liikkumisen ja vähentävät risteysonnettomuuksien määrää.

 • Julkiselle liikenteelle voidaan antaa etuisuuksia: bussit pysyvät paremmin aikataulussa.

 • Raskaan liikenteen etuisuuksien avulla rahtiliikenne kulkee kaupungissa mahdollisimman tehokkaasti, pysähdykset vähenevät, polttoainetta säästyy ja päästöt pienenevät.

 • Liikennevalot voivat automaattisesti pidentää suojatien vihreiden valojen kestoa, jos katua on ylittämässä hitaasti liikkuvia jalankulkijoita.

 • Lapset pyöräilevät turvallisesti kouluun ja ylittävät risteykset sujuvasti, koska liikennevalot ”näkevät” ryhmän hyvissä ajoin ennen risteystä ja liikennevalot pysyvät vihreinä kunnes kaikki ovat ehtineet ylittää kadun.

Palvelujemme ansiosta kunnat, kaupungit ja liikenneviranomaiset voivat toteuttaa helpommin haluamiaan liikennepoliittisia tavoitteita ja logistiikkasektoria voidaan kehittää kestävämpään suuntaan. Optimoimalla yhdessä  liikennevirtojaliikenneturvallisuus paranee, ruuhkat vähenevät ja liikenne on ympäristöystävällisempää.

Pyydä lisätietoja

Lähetä viesti niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Kestävän, turvalliseen ja älykkään kaupunkiliikenteen osaaja

 • Laaja kokemus kriittisen infrastruktuurin rakentamisesta ja ylläpidosta sekä ohjelmistoista
 • Mukana eurooppalaisissa liikenteen tutkimusohjelmissa: C-Mobile, MAVEN ja Transaid
 • Mukana Talking Traffic -yhteistyössä kehittämässä älykkään liikenne-ekosysteemin viestintäteknologiaa