Moderni automaatio luo edellytykset kannattavuuden kasvuun

Julkaisuaika:22-03-2021

automaatio YSP

Digitalisaation tuomat hyödyt eivät ole vain uusien laitteiden ja laitosten yksinoikeus. Myös vanhempaan laitokseen voidaan tuoda monipuoliset digitaaliset mahdollisuudet automaatiota uudistamalla. Moderni automaatio mahdollistaa paremman käytettävyyden, tuottavuuden ja laadun lisäksi hyvän jäljitettävyyden sekä rajapinnat muihin järjestelmiin joko pilvessä tai paikallisesti. 

Hyvä automaatiojärjestelmä on omistajan, tuotantopäällikön, huollon ja käyttäjän luottopakki. Kestävät laitteet ja hyvin toteutetut liitynnät mahdollistavat toimintavarmuuden. Ammattimaisesti tehdyt, testatut sekä dokumentoidut ohjelmat ovat toimintavarmoja, ja niitä pystytään myös ylläpitämään ja jatkokehittämään. 

Fiksut ominaisuudet ja toiminnot vapauttavat operaattorin aikaa kokonaisuuden valvontaan, ja ne voivat jopa ohjata toimintoja ihmistä nopeammin, tehokkaammin ja ennen kaikkea turvallisesti. 

Hyvin suunnitellut käyttöliittymät ovat selkeitä ja kertovat kokemattomallekin operaattorille heti missä mennään, mikä on prosessin tila, ja mitä pitää tehdä eri tilanteissa. Järjestelmä kerää kaiken datan prosessista ja mahdollistaa tapahtumien, arvojen ja vaikkapa määrien jäljitettävyyden ja valmistuserien raportoinnin.

Automaatio tarjoaa liityntärajapinnat prosessista erilaisiin liiketoimintajärjestelmiin, kuten toiminnanohjaukseen, logistiikkaan, laskutukseen ja jopa verkkokauppaan. 

Mitä hyötyjä hyvä automaatio tuo?

Onpa hienot systeemit, mutta mikä on koko jutun arvo ja hyöty? Kun data saadaan kulkemaan automaattisesti tilaajalta prosessiin ja takaisin, säästetään aikaa, vaivaa ja virheitä. Tuottavuus paranee, kun tuotos syntyy helpommalla. Hallinnollisen työn määrä vähenee ja tehtäviä voidaan automatisoida.

Asiakas saa tuotteen nopeammin, ja hän voi ehkä jopa vaikuttaa tuotteen ominaisuuksiin räätälöimällä tilaustaan verkkokaupan tiskillä. 

Raha kiertää nopeammin, kun lasku lähtee jo tilauksen valmistuessa ja se annetaan kuljetusliikkeelle toimitettavaksi. Laadunvarmistus ja jäljitys helpottuvat, kun kaikki data toimituserästä ja sen toimituksesta on saatavilla sekunnin ja gramman tarkkuudella, jopa raaka-aineiden alkuperää myöten. 

Mahdolliset häiriöt nousevat esille välittömästi, ja tieto on kaikkien sidosryhmien käytettävissä reaaliajassa korjaavia, ehkäiseviä ja ennakoivia toimenpiteitä varten.   

Erilaiset digitaaliset alustat ja työkalut kehittyvät nyt kovaa vauhtia, ja oikean ratkaisun löytäminen juuri omaan laitokseen tai kohteeseen voi olla melkoista viidakossa seikkailua. 

Dynniq-konserniin kuuluvalla YSP:llä on pitkä kokemus prosessi- ja laitosautomaatiosta sekä vahvaa osaamista järeistäkin tietoliikenneratkaisuista, joten voimme toimia oppaanasi tällä safarilla. 

Mikko Mäkinen, myyntijohtaja, Dynniq Finland

Mikko Mäkinen

Myyntijohtaja, palvelut, ohjelmisto- ja automaatioratkaisut, YSP Oy

040 532 8238

mikko.makinen@dynniq.com

linkedin.com/in/mikko-t-mäkinen