SWARCO on ostanut Dynniq Mobilityn

Julkaisuaika:01-10-2021

Itävaltalainen liikenneteknologian asiantuntijayritys SWARCO on ostanut Dynniq Mobilityn. Kauppa vahvistaa Dynniqin asemaa liikennetelematiikan ja älykkään liikenteen toimialalla. Suomessa Dynniq Mobility tunnetaan älykkäiden liikenteenohjausjärjestelmien, automaation ja energiaa säästävän valaistuksen asiantuntijana.

Egerian, SWARCO:n ja Dynnic Mobilityn edustajat Haagissa

Egerian, SWARCOn ja Dynniq Mobilityn edustajat vahvistivat kaupan 30. syyskuuta Haagissa.

Suomessa Dynniq-konserniin kuuluvat kaupunkien liikennevalojärjestelmiä kehittävä ja liikenteen sähköurakointi- ja huoltopalveluita tarjoava Dynniq Finland sekä liikenteenohjauksen ja automaation järjestelmätoimittaja YSP. Suomessa kauppa merkitsee tarjonnan ja osaamisen vahvistumista entisestään. Dynniqin aiempi omistaja oli pääomasijoittaja Egeria.

SWARCO on itävaltalainen perheyritys, jolla on yli 50 vuoden kokemus liikennealasta. Liikenneteknologiaan (ITS, Intelligent Transportation Systems) keskittyvän yrityksen palveluvalikoima ulottuu liikenteenohjausjärjestelmistä ja tiemerkinnöistä pysäköintiin ja julkiseen liikenteeseen liittyviin järjestelmiin ja ratkaisuihin. SWARCOlla on noin 4000 työntekijää 22 maassa ja yrityksen liikevaihto on 758 miljoonaa euroa. Kaupan myötä työntekijöiden määrä lisääntyy noin 1100:lla ja liikevaihto yli 200 miljoonalla.

”Meille Dynniq Mobilityn integrointi SWARCOon on iso askel ja merkitsee asemamme vahvistumista ITS-alalla. Yrityksillä on hyvin samantyyppinen yrityskulttuuri ja organisaatiorakenne, mutta tuote- ja palveluvalikoima ja markkinat täydentävät toisiaan. Yhdessä pystymme nopeuttamaan tutkimusta ja tuotekehitystä ja sitä kautta edistämään toimialan innovaatioita. Järjestelmämme kattavat nyt yhdessä ainutlaatuisen laajan alueen, joka antaa meille vertaansa vailla olevan mahdollisuuden tuota uudet innovaatiot markkinoille palvelemaan asiakkaidemme tarpeita”, Michael Schuch SWARCOlta kertoo.