Dynniq Suomessa

Dynniq Suomessa

Dynniq on Suomessa ainutlaatuinen toimija: pystymme tarjoamaan ja integroimaan kaikki liikenteen sähköistyksessä ja automaatiossa tarvittavat palvelut.

Osana kansainvälistä Dynniqia tuomme Suomen liikenteeseen huippuluokan älyliikenteen osaamista. Pystymme toimimaan infrahankkeissa sekä asiakkaan konsulttina ja suunnittelijana että toteuttamassa projekteja käytännössä.

Moderni liikenne rakentuu antureista, kameroista, tutkista, sääasemista, valaistuksesta, opasteista ja niitä yhteen sitovista tietoverkoista ja kaiken taustalla toimivasta älystä ja sen tuottamasta datasta. Teemme liikenteestä turvallisempaa ja sujuvampaa, jolloin liikkuminen myös kuluttaa vähemmän energiaa ja päästöt vähenevät.

Nykyisen Dynniqin historia Suomessa alkoi jo vuonna 1972, jolloin perustettiin tieliikenteen sähköurakointiin erikoistunut Suomen Sähkörakennus Oy. Toinen merkittävä askel oli suunnittelutoimisto YSP:n perustaminen vuonna 1984. Kolmas tukijalka, liikenteen ohjaus tuli mukaan kun Peek Traffic Finland perustettiin 2009. Nyt kaikki osat kehittävät sujuvaa ja turvallista liikennettä osana itävaltalaista, kansainvälisesti toimivaa liikenneteknologian asiantuntijayritys SWARCOa.

Dynniqin juuret ulottuvat vuonna 1929 perustettuun Nettenbouw-yhtiöön, joka toteutti jo 1930-luvulla Hollannin ensimmäiset katuvalaistukset. Dynniqin omistavalla SWARCOlla on noin 4000 työntekijää 22 maassa ja yrityksen liikevaihto on 758 miljoonaa euroa.

Pitkä historia ja kansainvälinen teknologiaosaaminen tuovat meille ongelmanratkaisukyvyn, parhaat teknologiaratkaisut ja osaamisen, jolla integroidaan yhteen sekä liikenteen infrastruktuuri että sen käyttäjät. Liikenteessä näet meidät oikeaan aikaan syttyvinä vihreinä valoina, sujuvana liikenteenä ja esimerkiksi hiljaisina hetkinä himmenevinä, energiaa säästävinä valoina.

Dynniqin historia Suomessa: Suomen Sähkörakennus, YSP, Peek Traffic

  • 1972 Suomen Sähkörakennus Oy perustetaan
  • 1984 YSP Oy perustetaan
  • 2009 Peek Traffic Finland Oy perustetaan
  • 2010 Imtech ostaa YSP Oy:n liiketoiminnan
  • 2012 Imtech ostaa Suomen Sähkörakennus Oy:n liiketoiminnan
  • 2016 Nimenmuutos: Imtech Traffic & Infra Oy ˃ Dynniq Finland Oy
  • 2021 SWARCO ostaa Dynniq Mobilityn