YSP uudistaa Mestarintunnelin ohjausjärjestelmän

Julkaisuaika:18-11-2020

YSP uudistaa Mestarintunnelin ohjausjärjestelmän

Dynniq-konserniin kuuluva YSP Oy uudistaa Kehä 1:n vilkasliikenteisen Mestarintunnelin ohjausjärjestelmän vuosina 2020-2022. YSP on tehnyt tunnelin ohjausjärjestelmän uusimisesta ja käyttöönotosta testauksineen kumppanuussopimuksen Intelligent Traffic Management Finland Oy:n (ITM) kanssa. 

Espoon Leppävaarassa sijaitseva Mestarintunneli on yksi Suomen vilkkaimmista maantietunneleista. Ohjausjärjestelmän suunnittelu, toteutus ja testaus tehdään tiiviissä yhteistyössä yhteisen projektiorganisaation toimesta. Uudistuksessa päivitetään tunnelin liikenteenhallinnan, tunnelitekniikan ja turvajärjestelmien ohjausjärjestelmät sekä tietoliikenneverkko, liikenteen valvontakamerat ja kamerapohjainen häiriönhavaintojärjestelmä. 

“Liikenteenohjausjärjestelmän uusiminen on osa Mestarintunnelin teknisten järjestelmien laajaa saneerausta, jossa elinkaaren päässä olevat järjestelmät vaihdetaan tämän päivän tunnelitekniikan mukaisiin moderneihin laitteisiin. Samalla varmistamme tuleville vuosille luotettavan tieliikenteenohjauksen ITM Finlandin tieliikennekeskuksesta sekä jatkuvan tunneliliikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden hallinnan”, kertoo ITM Finlandin operatiivinen johtaja Riku Suursalmi.

Tehdyllä kumppanuussopimuksella haetaan vaativaan tunneliprojektiin ja Kehä 1:n liikenteen solmukohtaan kustannustehokasta, toimintavarmaa sekä korkeatasoista ohjausjärjestelmää, joka palvelee tulevien vuosien liikenteen tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla.

“Yhteinen laaja erikoisosaamisemme liikenteen ohjelmisto-, automaatio- ja järjestelmätoimituksista sekä kokemus eri liikenteenohjauksen ja tunnelitekniikan tarpeista antavat yhteistyölle hyvän pohjan. Kyseessä on mittava projekti, jossa pääsemme projektiorganisaationa toteuttamaan sen suunnittelusta, toteutukseen ja lopputestaukseen”, toteaa Dynniqin YSP liiketoiminnasta vastaava Jouni Aarnu.

530 m pitkä Mestarintunneli koostuu kahdesta yhdensuuntaisesta nelikaistaisesta tunnelista ja niitä yhdistävistä tunneleista. Tunneli on yksi Suomen vilkkaimmista liikenneväylistä ja sillä liikkuu keskimäärin lähes 80 000 autoa päivässä.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.