YSP:n Etsiparkki.fi-kokeilu avautui Turussa

Julkaisuaika:28-05-2021

 

Etsiparkki.fi

Etsiparkki.fi ilmoittaa Turun vapaat parkkipaikat sinisellä, varatut oranssilla ja harmaalla ne, joiden tila on tuntematon. Aluksi palvelu kertoo tilannetiedon Tuomiokirkon lähellä sijaitsevista 40 parkkiruudusta. Turun Parkkihubin avauduttua saadaan reaaliaikaista dataa muualtakin.

YSP:n Etsiparkki.fi-palvelu on avautunut, ja reaaliaikainen parkkidata saadaan kesällä käyttöön Turussa.

YSP:n Etsiparkki.fi -palvelun tavoitteena on auttaa löytämään sujuvasti vapaat parkkipaikat Turun keskustasta. Palvelu julkistettiin 27.5. osana Turun pysäköintikokeilujen kokonaisuutta, ja sen saa käyttöön ilman sovelluksen lataamista, vain menemällä sivustolle. 

Kokeilun ensimmäisessä vaiheessa Etsiparkki.fi:n kartalla näkyvät pääasiassa parkkipaikkojen sijainnit, toisessa vaiheessa Turun Parkkihubin (pysäköinnin digitaalisen tietovaraston) avauduttua nähdään myös tieto vapaista parkkipaikoista. Tämän jälkeen palvelussa voi hakea määränpään lähellä olevia vapaita paikkoja hakutoiminnon avulla. Tieto on suuntaa-antava ja perustuu ennusteeseen tai reaaliaikaiseen avoimeen paikkatietoon.

”Turku pilotoi parkkipalveluamme. Sovellamme modernia teknologiaa ratkomaan arjen haasteita: pyrimme vähentämään pysäköintipaikan etsimisestä aiheutuvaa turhaa autoilua ja keskustan ilmanlaatua heikentäviä päästöjä”, kertoo myyntijohtaja Mikko Mäkinen YSP:stä.

Etsiparkki on täsmällinen ja käyttäjälähtöinen, eikä aivan vastaavaa palvelua ole käytössä. Palvelun kieliversiot ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Vankka kokemus pysäköinnin opastuksessa 

YSP on pysäköinnin opastuksen kokenut kärkiyritys.

Olemme toimittaneet pysäköinnin ohjauksen ja opastuksen järjestelmiä jo pitkään, ja kehitämme jatkuvasti uusia ratkaisuja. Kehityksen taustalla vaikuttavat kuluttajien tottumusten muutos, esimerkiksi juuri mobiilipalveluiden kasvu, tai vaikkapa tekoälyn hyödyntäminen, joka tuo verkkopalveluja autojenkin näytöille”, Mikko Mäkinen sanoo.  

Etsiparkki.fi on osa Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa -hanketta, jota toteuttavat Turun kaupunki ja Turun ammattikorkeakoulu yhteistyöyritysten kanssa. Hanke on osa Smart and Wise Turku ja Keskustan kehittäminen -kärkihankkeita. 

Kokeiluissa yhdistyvät tavoitteet vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja edistää kaupunkitilan resurssiviisasta käyttöä, sanoo Turun kaupungin projektipäällikkö Juha Pulmuranta.

“Tarkoituksena on tarjota kaupunkilaisille uusia vähähiilisen liikkumisen palveluita ja kehittää niitä palautteen perusteella. Samalla kaupunki oppii uuden teknologian mahdollisuuksista vähentää turhaa ajoa ja tehostaa pysäköinnin ohjausta”, hän toteaa.

Kiinnostuitko? Pysäköinnin helpottaminen on mahdollista paitsi kaupunkien, myös liikekeskusten, taloyhtiöiden ja teollisuuslaitosten alueilla.

Lue lisää aiheesta: Pysäköinnin helpottamista testataan Turussa

Älykkäästi parkkiin! 

Lisätietoa: 

YSP:n myyntijohtaja Mikko Mäkinen, 040 532 8238

YSP:n operatiivinen johtaja Jaakko Leppänen, 040 745 6709